U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Oei, er zit een gat in m'n CV

Gepost 2017/05/29

Dat hoeft echt geen probleem te zijn! Met grote regelmaat spreek ik mensen die om de meest uiteenlopende redenen een ‘gat in hun cv’ hebben. Hun grote vraag is: ‘Hoe ga ik hier mee om?’

Ik kan je geruststellen, er zijn in Nederland velen met je, die door (tijdelijke) werkloosheid, ouderschap, mantelzorg, reislust, studie of ‘gewoon zin om iets anders te doen’, geen aaneensluitende rij van verschillende functies op hun cv kunnen laten zien.

Als ervaren recruiter weet ik als geen ander hoe recruiters en P&O’ers naar een cv kunnen kijken. En ik kan je tips meegeven die je van pas kunnen komen bij je volgende sollicitatie:

Wees eerlijk!
Eerlijkheid duurt het langst. Probeer het ‘gat in de tijd’ niet te vullen met halve waarheden. Daar prikt een recruiter snel doorheen en je geloofwaardigheid is dan aangetast. Je staat dan in het sollicitatiegesprek meteen met 1-0 achter, een achterstand die je tijdens het gesprek niet gauw meer goed maakt.

Hier is een praktijkvoorbeeld van iemand die bij me kwam met het volgende verhaal:
Ze mocht op sollicitatiegesprek komen en vermoedde dat dit ‘gat op haar cv’ ter sprake zou komen. Dat gebeurde ook. Ze vertelde de potentiële werkgever de waarheid: dat ze voor haar gezin thuis wilde zijn en dat ze het fijn vond dat ze toen in een positie was om dat te kunnen doen.
Daarna volgde een pijnlijke stilte. In een poging de situatie te redden, zei ze, dat ze in die tijd ook veel freelance werk had gedaan, maar dat er ook veel tijd werd besteed aan het wegwerken van de bergen was, koken, boodschappen doen, kinderen naar de sport brengen, etc..
Totaal onverwacht barstte de potentiële werkgever in lachen uit en bedankte haar voor haar eerlijkheid. Ze zei: “Je moest eens weten hoeveel mensen tijdens een gesprek met vele omwegen en haperingen proberen te vertellen met wat voor uitgebreid project ze bezig waren terwijl ze geen project hadden maar het huishouden runden en het hartstikke druk hadden met het regelen en organiseren hiervan, hetgeen ook belangrijk is.”

Een goede voorbereiding is het halve werk!
Het is belangrijk om goed voorbereid je sollicitatiegesprek in te gaan.  Als je ter plekke nog moet gaan bedenken hoe je het ‘gat in je cv’ kunt verklaren, ben je te laat. Net zoals je je voorbereid om je vorige functies en je werkervaring te bespreken tijdens je sollicitatie, moet je je ook voorbereiden op vragen over je vrije tijd.  Als je een periode van langer dan drie maanden niet kunt overbruggen op je cv, zorg er dan voor dat je dat benoemt en bespreekbaar maakt.
Maar nog belangrijker is hoe je het brengt! Je kunt vol verve vertellen dat je een paar jaar ‘huismanager’ bent geweest, hebt gereisd of vrijwilligerswerk gedaan toen je werkloos was. Dit zegt ook veel over je vaardigheden en ervaring. Niet alleen voor in het sollicitatiegesprek maar ook in je begeleidende brief kun je gemotiveerd over de periode schrijven!

Wees je bewust van je vaardigheden en ervaring. Je mag er trots op zijn!
Veel mensen nemen tijd om hun kinderen op te voeden of om zieke ouders te verzorgen. Anderen nemen een sabbatical of gaan op reis. Dit zijn óók succesvolle mensen. Mensen die weten wat goed voor ze is, voor zichzelf en voor anderen en mensen die zich durven te herladen en te herbezinnen. Probeer de nieuwverworven kennis, vaardigheden en ervaringen naar voren te laten komen in het sollicitatiegesprek en toe te passen op de functie waarvoor je op gesprek bent gekomen. Denk bijv. aan organisatietalent dat tot uiting kwam in jouw uitgebreide huishouden, het up-to-date blijven in je vakgebied, je initiatief m.b.t. het vrijwilligerswerk dat je deed, je leidinggevende vaardigheden als coach van het voetbalteam van je kind, je ondernemende instelling en doorzettingsvermogen m.b.t. die mooie reis die je maakte waarvan je altijd al had gedroomd.  Ook hieruit kunnen dus heel goed de eigenschappen, vaardigheden en ervaring blijken, die wellicht precies zijn waarnaar de potentiële werkgever op zoek is! Werkgevers snappen doorgaans dat je cv niet een opeenvolging van werkgevers hoeft te zijn en kunnen dat vaak ook waarderen. Life happens!

Heb vertrouwen
Mocht de gedachte om te bespreken hoe je werkloos bent geworden, vooral als je ontslagen werd, het je ongemakkelijk maken? Geen paniek! ‘Gaten in een cv’ zijn echt van deze tijd. Bijvoorbeeld: Als een bedrijf geen oog heeft voor wat er sinds 2008 met onze economie is gebeurd, zou je daar dan wel willen werken?

Dus bereid je goed voor en wees eerlijk. Bedenk welke eigenschappen, vaardigheden en ervaringen passen bij de periode waarvan je vindt dat het een ‘gat in je cv’ betreft. Bedenk welke van toegevoegde waarde zijn voor de organisatie en functie waarop je solliciteert. En ga er dan voor!

Heel veel succes met solliciteren!

Marjolein Jetten

Lees de rest van deze post »

Hoe vind ik de baan die bij mij past?

Gepost 2016/10/20

Hoe vind ik de baan die bij mij past?

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wil je een andere functie maar in welke richting heb je nog niet helemaal helder op je netvlies? Bij een andere organisatie? In en andere branche? Maar welke?

Welke stappen kun je ondernemen vóór je op zoek gaat naar een nieuwe baan?
Voordat je begint met het zoeken naar de ideale baan, kan het handig zijn om eerst een goede zelfanalyse te maken. Dit helpt je focussen op functies en organisaties die bij jou en je kwaliteiten, je interesses en vaardigheden passen. Hierdoor vergroot je de kans op de functie en organisatie die bij jou passen. Maar…hoe doe je dat?

Lees de rest van deze post »

Het gebruik van vacaturesites en netwerken bij het je oriënteren op een nieuwe functie.

Gepost 2016/09/05

Een nieuwe baan zoeken…dezelfde functie of een andere richting op? Maar welke functie past bij mijn vaardigheden, ervaring en interesses?… Hoe kan ik me oriënteren en waar moet ik dan beginnen?

Wist je dat
… Relatief weinig mensen direct een baan krijgen via vacaturesites? En dat door netwerken en aanbevelingen van anderen je kans op je droombaan aanzienlijk wordt vergroot?
En dat je vacaturesites en netwerken uitstekend kunt gebruiken om je te oriënteren op een toekomstige functie en organisatie? Hoe? Dat lees je hieronder.

Lees de rest van deze post »

Een nieuwe baan zoeken…dezelfde functie of een andere richting op? Maar welke functie past bij mijn vaardigheden, ervaring en interesses?… Hoe kan ik me oriënteren en waar moet ik dan beginnen?

Gepost 2016/09/03

Wist je dat … Relatief weinig mensen direct een baan krijgen via een vacaturesite (o.a. door het aantal sollicitanten en anonimiteit) maar dat je vacaturesites uitstekend kunt gebruiken om je te oriënteren op een toekomstige functie en organisatie?
En verder: door netwerken en aanbevelingen van anderen is de kans op de door jou gewenste baan groter!

Lees de rest van deze post »

6 tips voor een vliegende start op je eerste werkdag

Gepost 2016/08/09

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb gepost, het was ondanks de vakantieperiode druk.
Dit deed mij eraan denken dat de vakantie er voor vele mensen bijna opzit en men weer aan het werk gaat, of al is. Het kan ook zijn dat je eerst op vakantie bent gegaan voor je aan een nieuwe baan begint.
Hieronder volgt een aantal tips voor mensen die aan een nieuwe baan beginnen na hun vakantie.

Wellicht helpen onderstaande tips om je een vliegende start te geven bij je nieuwe werkgever!

Lees de rest van deze post »

Het cv

Gepost 2016/08/03

Het maken van een cv is moeilijker dan in eerste instantie lijkt. Curriculum Vitae betekend letterlijk levensloop maar de tijd dat je alle informatie in een cv opneemt is voorbij. Je cv is geen verzameling meer van relevante en minder relevante informatie die in een weinig aantrekkelijke layout wordt gegoten.
Het huidige cv is meer een visitekaartje dan een levensloop met alleen relevante informatie. Je cv is jouw marketingtool om jezelf te presenteren bij een mogelijke opdrachtgever.
Een goede layout van je cv is op dit moment belangrijker dan ooit en een cv sjabloon kan je daarbij helpen.

Lees de rest van deze post »

Open sollicitatie

Gepost 2016/07/06

Tijdens je zoektocht naar een leuke baan heb je in de favorieten van je browser een hele lijst met bedrijven waar je eventueel zou willen werken. Dit is erg verstandig want lang niet alle bedrijven zetten hun vacature uit via een uitzendbureau of een vacature website.Open sollicitatieOpen sollicitatie

Lees de rest van deze post »

Het CV van starters is vaak bedroevend

Gepost 2016/06/21

Regelmatig heeft CV-opmaat een vacature waar gezocht wordt naar een starter of junior. Zo waren we recent op zoek naar een Commerciële Binnendienst Medewerker. Hierop hebben we veel reacties gehad. Wat opviel was dat de kwaliteit van CV’s van starters vaak beter zou kunnen. 

Veel voorkomende verbeterpunten die we de afgelopen periode zijn tegengekomen, heb ik hieronder op een rijtje gezet.

Lees de rest van deze post »

Ouderwets vs Nieuwerwets online solliciteren. Do's en Don'ts...

Gepost 2016/06/16

De laatste jaren zijn er nogal wat zaken veranderd ten aanzien van solliciteren. Ook zijn de ‘basisregels’ met betrekking tot het Curriculum Vitae aanzienlijk gewijzigd. Mede dankzij de technologie zijn er andere en meer mogelijkheden om je als sollicitant bij potentiële werkgevers te positioneren. 

Als sollicitant is het belangrijk om jezelf te onderscheiden: Je wilt een goed CV, goede sollicitatiebrief en niet als ‘ouderwets’, ‘niet met je tijd meegaand’ bestempeld worden om daarmee jezelf 'uit de arbeidsmarkt te prijzen' bij een sollicitatie.

Houdt rekening met een aantal belangrijke wijzigingen bij je sollicitatie:

Lees de rest van deze post »

Een netwerkgesprek is ook een sollicitatieactiviteit

Gepost 2016/06/08

NetwerkenNetwerkenVoor iedereen is het herkenbaar dat je tijdens je WW uitkering een aantal sollicitatieactiviteiten per week of per maand aan het UWV doorgeeft. De meest voorkomende sollicitatieactiviteit is het solliciteren op een vacature. Er zijn ook een groot aantal andere activiteiten die opgegeven mogen worden als sollicitatieactiviteiten. Deze activiteiten zijn misschien nog wel belangrijker bij de zoektocht van je nieuwe droombaan. Een voorbeeld is het voeren van netwerkgesprekken.

Lees de rest van deze post »