U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Het cv

Gepost 2016/08/03

Het maken van een cv is moeilijker dan in eerste instantie lijkt. Curriculum Vitae betekend letterlijk levensloop maar de tijd dat je alle informatie in een cv opneemt is voorbij. Je cv is geen verzameling meer van relevante en minder relevante informatie die in een weinig aantrekkelijke layout wordt gegoten.
Het huidige cv is meer een visitekaartje dan een levensloop met alleen relevante informatie. Je cv is jouw marketingtool om jezelf te presenteren bij een mogelijke opdrachtgever.
Een goede layout van je cv is op dit moment belangrijker dan ooit en een cv sjabloon kan je daarbij helpen.

Cv layout

Een goede layout is meer dan alleen een mooi gekleurd blok of lijntje, lettertype en regelafstand. Een goede layout is ook de presentatie van informatie op de juiste plaats in een cv. Een goede layout is dus belangrijker dan je denkt. Een recruiter bekijkt je cv in enkele seconden waarna deze wel of niet wordt weggelegd. Je hebt dus slechts enkele seconden om je positief te onderscheiden, in een paar seconden wordt de beslissing genomen of je wel of niet op de goede stapel terecht komt. Dit is een heel normaal proces omdat voor sommige vacatures wel meer dan 200 cv’s binnenkomen. Uiteraard onderscheid jij je van anderen door de inhoud echter de layout van je cv is de eerste indruk. In die paar seconden kan de layout van doorslaggevende betekenis zijn. Juist omdat de recruiter weinig tijd neemt/heeft om zoveel cv’s te lezen blijft de layout bij de lezer “hangen”.

                                   

CV sjablonen

Microsoft Word heeft een aantal cv sjablonen die eventueel gebruikt kunnen worden. Daarnaast is er online een groot aanbod van cv sjablonen, wel of niet gratis.

Het voordeel van een cv sjabloon van CV-opmaat is de duidelijke structuur waarin de informatie wordt gepresenteerd. Het bij een mogelijke opdrachtgever aanbieden van een cv met een duidelijke structuur vergroot de leesbaarheid van je cv. Uiteraard kun je eventueel zelf de volgorde bepalen waarin je de informatie aanbied.

Als een recruiter in die paar seconden naast een professionele layout ook nog belangrijke informatie over jou als kandidaat ziet dan kom je al snel op de goede stapel terecht. Dat is de kracht van CV-opmaat.

 

Keuze cv sjabloon

Op internet is er een groot aanbod van cv sjablonen in alle prijsklassen. Van gratis tot €70,-, alles is mogelijk.
Bij CV-opmaat krijg je niet alleen een mooie layout naar keuze maar je cv wordt ook nog eens volledig op maat herschreven.
CV-opmaat maakt samen met jou een wel over wogen keuze van het cv sjabloon. Het sjabloon moet passen bij de functie, bij het bedrijf waar je solliciteert en het meest belangrijke is dat het cv sjabloon bij jou moet passen.
Denk samen met CV-opmaat na of je een chronologisch of competentie cv nodig hebt.
Zie je een bij jou en bij de functie en opdrachtgever passende cv layout op onze website, en wil je alleen een cv sjabloon om zelf je cv te schrijven, heb je onvoldoende kennis van Microsoft Word, of wil je dat wij je cv schrijven? Vraag dan naar de mogelijkheden van CV-opmaat.

 

Hulp nodig met het opstellen van je LinkedInprofiel, CV of motivatiebrief?

Neem contact op met CV-opmaat en laat ons jou helpen in je zoektocht naar een baan.

 

Uiteraard kun je CV-opmaat ook volgen op Twitter, Facebook en LinkedIn.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe blogs met de diverse tips of activiteiten georganiseerd door CV-opmaat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via info@cv-opmaat.nl.

 

Veel succes en tot de volgende blog,

Rob Keehnen